Over COLLECTIEF dOFt

COLLECTIEF dOFt

Gecombineerd, is dat met een d of een t? Collectief dOFt creëert voorstellingen met eigen 'spellingsregels' die zowel dans als theater omvatten.

Collectief dOFt - uit te spreken als 'd of t' - met de "d" van dans en de "t" van theater, want vaak twijfelt het publiek bij onze voorstellingen over de exacte discipine: is het nu dans of theater? De voorstellingen zijn steeds een combinatie van beiden, maar het is wel zo dat telkens één discipline primeert. Collectief dOFt werd opgericht door Piet Van Dycke (danser/choreograaf), Nele Vermeulen (actrice/maakster) en Jonas Vermeulen (acteur/maker). Het collectief onderzoekt niet alleen de combinatie van dans en theater, ook andere disciplines zoals geluidskunst, circus, zang, taal, muziek en beeld worden ingezet om haar creaties vorm te geven.

dOFt creëert projecten die toegankelijk, aanvaardbaar & menselijk zijn, en die een herkenningspunt vormen voor ieders perspectief. Collectief dOFt tracht de perfectie van het imperfecte te tonen waar menselijke gewoontes en denkvormen centraal staan. De projecten streven een hoog beeldend gehalte na. Een dOFt- voorstelling kan dus beschreven worden als een omkaderd experiment waar twee hoofdzuilen (dans en theater) worden aangelengd met andere artistieke disciplines.